Afbeelding onderwerp

Rookstop

Vaak blijkt de gedachte om te stoppen met roken niet voldoende om van je verslaving af te raken. Ondanks dat je voldoende gemotiveerd bent, kan je hulp van buitenaf nodig hebben en een tabakoloog kan je hierbij helpen.

Wat is een tabakoloog ?

Een tabakoloog is een licentiaat in de psychologie of een beoefenaar van een gezondheidsberoep (zoals bv. een diëtist) met een erkend diploma als tabakoloog. Dit is vastgesteld in een het Koninklijk besluit nr. 78 van 10 november 1967. Deze intensieve opleiding duurt 1 jaar aan de VRGT in Brussel (www.vrgt.be). Sinds 2006 is tabakoloog een erkend beroep, eerst voor zwangere vrouwen en sinds 2009 is dit opengetrokken zodat een tabakoloog voor iedereen toegankelijk is.

Wat is de werkwijze?

Het traject omvat 8 sessies. 3 sessies gaan door voor de geplande rookstopdatum, 5 sessies gaan door na de geplande rookstopdatum (individuele aanpassingen zijn mogelijk in overleg met jouw tabakoloog).

Tarieven

Consultaties Tarief
Eerste consultatie (60 minuten) €40,00
2de en 3de consultatie (35minuten) €25,00
Opvolgconsultaties (30 minuten) €20,00

!! Afspraken die minder dan 24u vooraf geannuleerd werden zullen aangerekend worden !!

Terugbetalingen

Deze terugbetaling bedraagt 30 euro voor de eerste consultatie en 20 euro voor de 7 opvolgconsultaties met een maximum van 8 sessies binnen 2 kalenderjaren. Voor zwangere vrouwen geldt een terugbetaling van 30 euro per consultatie, met in totaal 8 sessies per zwangerschap. Let op! Vanaf Januari 2017 is er een verminderde tegemoetkoming.

Wie kan er terecht bij een tabakoloog?

Iedereen kan bij mij terecht, de enige vereiste is dat je zelf voldoende gemotiveerd bent om te stoppen met roken.

Stoppen met roken = bijkomen?

Stoppen met roken en bijkomen in gewicht is een fenomeen dat vaak samenhangt. Doordat ik diëtiste ben, kan ik jouw hierbij beter begeleiden. Mensen met gewichtsproblemen die willen stoppen met roken kunnen dus zeker bij mij terecht en met het aangepaste voedingsadvies kunnen we deze overtollige kilo's voorkomen.

Waar?

Groepspraktijk "Body Mine"

Gijmelsesteenweg 4

2230 Varenwinkel (Herselt)

014 / 54 37 71

luyten_stefanie@hotmail.com

Design by Vervoort-Design