Afbeelding onderwerp

Volwassenen

De consultaties zijn opgebouwd naargelang het soort voedingsadvies en worden steeds individueel aangepast.

De eerste consultatie zal ongeveer één uur duren. De consultatie omvat een kennismakingsgesprek waarbij de algemene gegevens eerst worden besproken en nadien volgt de lichaamsanalyse. Deze meting wordt uitgevoerd aan de hand van een Tanita weegschaal. Hierbij wordt zowel het lichaamsgewicht gemeten alsook het vet-en vochtgehalte en de spiermassa. Nadien worden deze gegevens besproken en wordt er samen gezocht naar een realistisch lichaamsgewicht dat voor u haalbaar is. Nadien volgt de voedingsanamnese. Hierbij zullen er vragen gesteld worden over uw eet- en leeftgewoonten, zodat ik een beter inzicht krijg op uw huidige voedingsgewoonten. Als volgt worden er ook tips meegegeven die u al kan toepassen tegen de volgende consultatie. De doelstellingen die worden opgesteld zijn steeds realistisch en moeten voor u haalbaar zijn.

De tweede consultatie zal ongeveer 20 à 30 minuten in beslag nemen. Tijdens deze consultatie worden de gegeven adviezen geëvalueerd en besproken en wordt er een individueel en persoonlijk dagschema meegegeven en overlopen. Vragen of problemen kunnen ook steeds besproken worden.

Een opvolgconsultatie duurt ongeveer 15 minuten. Hier wordt steeds de voorbije periode geëvalueerd en eventuele opmerkingen of vragen kunnen nog steeds besproken worden. Deze opvolgconsultaties zijn van belang om u als patiënt te motiveren en een luisterend oor te bieden. Daarnaast worden ook nog tips, adviezen en recepten meegegeven.

weegschaal

Als diëtiste ben ik ook gebonden aan het beroepsgeheim. Ik kan u garanderen dat privégegevens nooit worden doorgegeven of besproken worden met derden.

Voor meer informatie kan je steeds contact opnemen via de contactpagina, telefoon of per mail

Maak een afspraak

Design by Vervoort-Design